De  tweede  Slaapkamer

Versie juni 2007

 

 

Boven: deze foto is van zo'n 3 jaar geleden. Net als bij de eerste slaapkamer is er ook hier een gat tussen de kozijn en de muurplaat door het waterpas maken van de muur.

Rechts: Dus worden de kozijnen netjes onder de muurplaat gehangen en  metselen we een nieuwe onderdorpel. 

 


Het  eerste wat er  moet gebeuren is de muren voorbereiden voor het stucwerk. De schoorsteen wordt gelijk gestuct aan de linker muur. Even wat leidingen erin en dan kan de glaswol ertussen. 

 

Hier zitten de 9mm multiplex en de gipsplaten er ook tegen. Nu is ook de stap duidelijk aan de recherzijde van de schoorsteen. Deze is nodig omdat anders de muur voor het raam uit zou komen en dat staat zo slordig. 

 

Ook hier is er voor dezelfde opbouw van de vloer gekozen als in de overloop en de eerste slaapkamer. Een dubbele laag gips met raggels erop met daarstussen glaswol. De planken hebben we op maat (via het raampje) binnen gelegt om alvast te aklimatiseren.

 

Nu de vloer erin ligt kunnen de voorzet muren erop. Iets wat ik bij de eerste slaapkamer was vergeten was de ontluchting van de spouw. Wat ik hier gedaan heb ik net boven de muur een gat door de muurplaat geboord welke onder de aftimmering van riet uitkomt. Door nu straks in de onderliggende kamer een verbinding te maken tussen de spouw van beide voorzetmuren  en een rooster in de buitenmuur krijgen we mooie trek in de spouw zonder lelijke roosters boven in de muur. Om wespen en dergelijke tegen te gaan heb ik een stukje horgaas voor het gat gespannen.

 

 

De voorzetmuren zitten ertegen. De leidingen voor de verwarming zijn netjes in de muur verwerkt en ook hier hebben we weer een goot gemaakt voor de electra, netwerk en telefoon leidingen. Nog even multiplex en gips en we kunnen aan het stucwerk beginnen.

 

Nu het stuc- en schilderwerk van de muren klaar is kan de stucloper en bescherm-doeken van de vloer.  Deze vloer krijgt, net als die van de ander slaapkamer boven, een beitslak in mahonie-kleur.

 

Na al het geklungel met lijmtangen heb ik een drietal sergaten aangeschaft. Hiermee is het maken van een grote plaat uit een aantal planken een eitje. Een deur maken is nu een stuk eenvoudiger.

 

 

 

Het lijstenwerk blijft een moeilijk werkje. Zeker als er een schuine hoek in zit welke een verbinding maakt tussen twee lijsten van verschillende breedte. Maar naar een avondje van knippen van mallen, passen en meten is het dan toch gelukt. Even afhangen en nog wat "puntjes op de i" is ook deze kamer klaar.

 

 

 

 Terug naar de homepage van “Onze Boerderij”