De  Overloop

  

 

 

 

Daar gaan we dan met een nieuwe ruimte. Deze gaat ons veel confort opleveren want hier moeten de twee inbouw-kleding-kasten komen.Zo ziet het nu dus uit. Alle kleding zit nu dus in de rechter eiken kast en Leen Bakker kast links op de foto. Nu gaan we eerst aan de gang met plafond en wanden. Gipsen en stucen.... jippie......
 


 

De eerste hoek is voorzien van gips. Ook heb ik een klein deel van de vloer gelegd zodat de kast meteen op goede hoogte staat.
 


 

Het gipswerk is inmiddels wit gemaakt en ook de sporen hebben een likje beits gekregen. We hebben besloten om de kleurstelling van de badkamer hier door te trekken. Dit geeft een mooi geheel. Ok de inbouwkast staat op zijn plaats. Dit is het PAX systeem van Ikea. Je kunt wel alles zelf maken maar dit gaat echt veel sneller.
Op naar de andere hoek waar we alles nog een dunnetjes overdoen.
 


 

De deuren hangen er inmiddels in. Er word nog druk overleg gepleegd over de kleur die ze moeten krijgen. Verder moet de inbouwkast van de badkamer wel de overloop in kunnen maar is het natuurlijk wel aardig als je hem zo min mogelijk ziet. Ook moet je ook nog bij de sluitingen kunnen om hem te ontgrendelen.
Daarom hebben we een nisje gemaakt met een fotolijst erin. Deze fungeert als deurtje voor een gat waadoor je bij de grendels en de handgreep kunt. Even nog een plaat op de onderkant van de vliso-trap naar  het zoldertje en dan kan alles gewit worden. 
 


 

Het schilderwerk is gedaan en aangezien we de deuren toch ergens anders schilderen kan de vloer erin. Als brandvertrager eerst een laag gipsplaten met daarop ragelwerk. Ertussen komt nog isolatie (voornamelijk voor het geluid). Dan kunnen de planken erop. Even nog wat plinten en dan kan er een laklaagje op. Het schilderen van de deuren komt nog maar eerst gaan we aan de gang in de slaapkamer aan de zuidkant van het voorhuis. 
 


 

 Terug naar de homepage van “Onze Boerderij”