De  Keuken

Versie april 2011

 

 

 

Hierboven nog even een aandenken aan de oude keuken.

De kastjes zijn gemaakt van 18mm bekenmultiplex. Ook heb ik een frame gemaakt om een idee van de grote van het waseiland te krijgen. 


 

Het is een beetje passen en meten maar ook de net iets te grote inbouwkoelkast past erin. De afwasmachine staat rechts van de koelkast op de grond en direct op de betonvloer. Hierdoor is het mogelijk om de plint zowel onder de koelkast als ook onder de afwasmachine door te krijgen zonder dat de opdekdeur te lang word. Verder zijn we ons te buiten gegaan aan een net iets te dure Le Mans van de firma Hettich.  Ook is op deze foto de nieuw gemetselde bar goed te zien. Het blad daarvan is gemaakt van dezelfde boom als waar ook de eettafel van is gemaakt.

 

Alle laden zijn gemaakt en zitten inmiddels in de kastjes. Ook hier hebben we voor Hettich gekozen. 

 

De volgende stap is het maken van alle frontjes. Hiervoor hebben we eiken genomen. Dit zijn planken die we over hebben van de kapschuur. Naar een paar keer door de vlak van dikte bank en langs de cirkelzaag worden de frontjes van twee op elkaar gelijmde delen gemaakt. Dit om kromtrekken zo veel mogelijk te voorkomen.

De lange duur voor de hoekkast is zelfs uit drie lagen van 6 mm gemaakt omdat de kans op 90 cm nu eenmaal groter is dan op 34 cm.

 

 

En dan nu het afwerken. Gewoon olien is geen optie voor ons omdat dit het hout geel kleurt (zie bovenste kleine laadje). Toen zijn we gaan zoeken en vonden we decor wax in de kleur wit en grijs. Hiermee hebben we wat geexpirimenteerd. De tweede laden is in drie stijlen (100% wit , 50% wit 50% grijs en 100% grijs) gewaxed.

 

De firma Arries heeft het blad van Belgisch Hardsteen komen plaatsen. Ook de bak is van hardsteen en we hebben voor een gefreinde rand van 4 cm gekozen.

 

 

Nadat het blad was geplaatst is de kleurstelling wat duidelijker geworden en hebben we door de witte wax gekozen. Door deze aan te brengen en na 5 min weer eraf te vegen krijg je een hele lichte waas over het hout die ervoor zorgt dat wanneer je de hardwax aanbrengt de gele kleur opgevangen word.

 

Er moeten nog wat barkrukken gemaakt / gekocht worden maar hier hebben we nog geen ei over gelegd.

 

Nu we helemaal om zijn is het heerlijk om in deze keuken te koken en door de ramen de kinderen in de tuin te zien spelen.

En eindelijk past het espresso-apparaat op het aanrecht zonder dat je de afwas 8 hoog moet opstapelen. Maar echt veel tijd voor koffie is er niet. De planning is om de voorzetwandjes en de binnenpui voor de winter dicht te hebben........

 

 

 

 Terug naar de homepage van “Onze Boerderij”